wtorek, 5 stycznia 2016

Tarty

Składniki na ciasto kruche: 
2 szklanki mąki pszennej
2 żółtka
2 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 gram margaryny
100 ml śmietany
3 łyżki kakao
Składniki zagnieść, podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Upiec dwie tarty, jedną z kakao drugą jasną(piec ok 15 min w temp. 180 stopni w foremce na tartę). 
Ugotować budyń waniliowy, po ostudzeniu zmiksować z miękką margaryną(200gram), podzielić na dwie części, do jednej dodać 2 łyżki cappucino czekoladowego, do drugiej skórkę otartą z jednej cytryny. 
Wystudzone tarty smarować cieniutko ulubionym dżemem, następnie rozłożyć krem i udekorować wg uznania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz